Zwitsere biermerken

De Zwitserse markt is op dit moment in handen van twee multinatinationals, en ongeveer tweehonderd brouwerijen.

Carlsberg Zwitserland produceert ongeveer 45% van de totale Zwitserse bierproductie. Carlsberg produceerd de merken: Cardinal, Feldschlösschen, Gurten, Hürlimann, Warteck, Valaisanne, en natuurlijk, Carlsberg, de Kronenbourg merken en Leffe. In 2000 nam Carlsberg de Bazelse brouwerij Feldschlösschen over.

De tweede multinational op de Zwitserse biermarkt is Heineken. Heineken Zwitserland is nu goed voor ongeveer 25% van de Zwitserse bierproductie met de volgende merken: Calanda, Eichhof, Haldengut, en natuurlijk Amstel en Heineken. Heineken nam in 2008 de Zwitserse brouwerij Eichhof uit Luzern over. Daarmee kwam de laatste grote onafhankelijke Zwitserse Zwitserse bierbrouwerij in, voor de Zwitsers, buitenlandse handen.

Appenzeller Naturtrub – Swiss Beer, 50-CLDie twee Multinationals zijn goed voor bijna 70% van het bier geproduceerd in Zwitserland. Doordat de verkooppunten voor bier voor 90% in handen zijn van deze twee grote multinationals is het zeer moeilijk voor de vele locale brouwerijen om afzetmogelijkheden te vinden, vooral voor bier van de tap.