Op zoek naar een appartement in Zwitserland?

Vul hieronder de aankomst- en vertrekdatum van je wintersport in, en geef aan met hoeveel personen je wilt gaan en je krijgt direct een overzicht van alle beschikbare appartementen in Zwitserland..

Bekijk hier het aanbod >>>

Bovenstaande accomodatiewizard is beschikbaar gesteld door Tiscover.com. Deze Oostenrijkse organisatie bemiddeld tussen aanbieders en gebruikers van accomodaties in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Italie. Tiscover is gespecialiseerd in vakantiewoningen in de alpen. Zij selecteren alleen de beste aanbieders van hotels, appartementen, chalets en vakantiewoningen.

Het mooie aan deze organisatie is dat je vaak geen, of maar een kleine aanbetaling hoeft te doen.

Beschikbare appartementen in Zwitserland
Er zijn natuurlijk ook veel Nederlandse touroperators en reisorganisaties die vakantiehuizen en appartementen in Zwitserland in hun assortiment hebben. Hieronder staan een aantal verschillende vakantiewoningen. Je vindt er een korte omschrijving, het maximaal aantal personen dat in de woning kan slapen en natuurlijk de reisorganisatie en de prijs.

Reserveren en boeken doe je gewoon op de website van de aanbieder van het appartement. Dit zijn allemaal bekende en goede reisorganisaties.

Tips voor het boeken van een goed appartement
Hieronder staan een aantal tips die je helpen bij het vinden van de juiste vakantiewoning (vakantiehuis, of chalet kan ook). Het is allereerst belangrijk om voordat begint zoeken te bepalen waar je in Zwitserland wilt verblijven. Wil je in het centrum van het dorp zitten, of liever direct aan de skipiste van Zwitserland.

Tip 1: zoek accommodatie in de omgeving van Zwitserland
Het kan natuurlijk gebeuren dat er in de periode dat jij met je gezin, familie of groep naar Zwitserland wilt er geen geschikt appartement meer vrij is. Je kunt dan op zoek gaan naar een hotel, pension of groot vakantiehuis, maar je kunt ook overwegen om een vakantiewoning te zoeken in de omgeving. Naast dat de kans aanwezig is dat je hier nog wel vrije accomodaties kunt vinden, kun je op deze manier ook besparen op je vakantiebudget.

Tip 2: de ideale verblijfsduur
Een appartement is een erg aantrekkelijke optie wanneer je een week of langer op vakantie naar Zwitserland wil gaan. Veel huiseigenaren verhuren hun appartement dan ook alleen maar per week. De weken lopen vaak van zaterdag (aankomst) tot zaterdag (vertrek), maar er is soms ook verhuurd van zondag tot zondag. Hierbij geldt dat je buiten het hoogseizoen meer keuze en flexibiliteit kunt verwachten van de verhuurders. Daarbij moet je vooraf bepalen welke data op jou van toepassing zijn. Kies je begin- en einddatum en

Tip 3: Check de faciliteiten van je appartement goed
Bekijk vooraf goed of het appartement in Zwitserland voldoet aan de wensen die jij hebt. Want hoewel de locatie en de prijs waarschijnlijk de belangrijkste redenen zijn voor je keuze, kunnen de juiste faciliteiten je vakantiebeleving wel verbeteren. Goede voorbeelden hiervan zijn: Zwembad, Broodjesservice, Wifi, Parkeerplaats, Skibus, etc.

Tip 4: Controleer het aantal slaapkamers van je appartement
In een appartement beschik je vaak minimaal over een woonkamer (met keuken), badkamer en een of meerdere slaapkamers. Grosso modo kun je er van uitgaan dat er een slaapkamer beschikbaar is per twee personen. Het kan echter voorkomen dat er in de woonkamer een slaapbank staat en dat deze meetelt als twee slaapplaatsen.

Let er bij het kiezen van een appartement in Zwitserland op hoeveel slaapkamers er zijn

Tip 5: Boek je appartement Zwitserland vroeg
Veel mensen denken (ten onrechte) dat je alleen goedkoop kunt boeken als je een last minute naar Zwitserland boekt. De meeste reisorganisaties bieden ook vroegboek korting aan. Je krijgt dan een korting als je ver voor het seizoen je vakantiehuis of appartement boekt. Bijkomend voordeel is dat je dan ook nog veel meer keuze hebt.

Tip 6: zoek juist pas last minute je appartement
Eerlijk is eerlijk. Deze gaat lijnrecht in tegen de vorige tip en lijkt daarom een beetje vreemd. Maar feit is wel dat heel vroeg, of juist heel laat boeken voordeel kan opleveren. En dit geldt natuurlijk ook in Zwitserland. De reden hiervoor is dat de vakantiewoningen anders toch leeg staan en dat dit voor veel aanbieders een heel slecht scenario is.

Last minute een appartement in Zwitserland zoeken kan heel voordelig zijn