Nationale Swisslos loterijen

In Zwitserland biedt Swisslos de nationale loterijen aan. Het spelaanbod bestaat uit de Zwitserse Lotto, Euromillions, Jazz, Bingo, Clix en Sporttip.

Swisslos biedt loten, sportweddenschappen en tickets in Duitstalig Zwitserland en Ticino, evenals in het Vorstendom Liechtenstein aan. Swisslos draagt de nettowinst over aan nationale goede doelen net zoals in Nederland.

Oprichting Swisslos

De Swisslos Intercantonal State Lottery is opgericht in 1937 en is een coöperatie. De kantons van Duitstalig Zwitserland en het kanton Ticino zijn coöperatieve leden en dus ook eigenaren. Swisslos organiseert sinds 1968 officiele loterijen en sportweddenschappen.

Hoe oud moet ik zijn voor een Zwitserse loterij deelname?

Je moet 18 jaar zijn in Zwitserland voor de deelname aan de loterij, dezelfde leeftijd voor het bezoekje aan een casino in Zwitserland.

Wat is de Swiss lotto?

Swisslos Interkantonale Landeslotterie Lange Gasse 20 4002 Basel Telefon0848 877 855 Fax0848 877 856

SWISS LOTO is een lotto-achtige loterij die gezamenlijk wordt georganiseerd door Swisslos en Loterie Romande in de Zwitserse kantons en het Vorstendom Liechtenstein. Deelnemers plaatsen hun weddenschappen op een combinatie van 6 van de 42 nummers en 1 van de 6 kansnummers die zijn ingevoerd voor de Zwitserse Lotto-trekking. Hoe meer nummers je vindt, hoe groter de winst. Als er 6 nummers en N° Chance worden gevonden, wordt de SWISS LOTO Jackpot gewonnen.

Joker Swiss lotto

JOKER is een onafhankelijk loterijspel dat mede wordt gesponsord door Swisslos en Loterie Romande. Het bestaat uit het vinden van het laatste cijfer van een JOKER-nummer dat uit zes cijfers bestaat. Winsten kunnen opeenvolgend worden gewonnen uit twee identieke eindnummers. Een jackpot wordt gewonnen als alle cijfers van het gespeelde JOKER-nummer overeenkomen met alle cijfers van het getrokken JOKER-nummer. Het JOKER-spel kost CHF 2,00.

Wat is replay bij de Swiss lotto?

rePLAY is een extra kans in de Zwitserse Lotto en levert geen extra inzetten op. Iedereen die SWISS LOTO speelt, doet automatisch mee aan het spel. Het computersysteem van Loterie Romande kent aan elk SWISS LOTO-spelticket automatisch een herhalingsnummer tussen 1 en 13 toe. Als het getrokken rePLAY-nummer hetzelfde is als het rePLAY-nummer dat op de bon staat, wint de deelnemer een SWISS LOTO-weddenschap in de Quick-Tip voor een bedrag dat overeenkomt met de SWISS LOTO-weddenschap op de bon.

De grootste Loterijwinnaars van Zwitserland

In het pittoreske Zwitserse landschap, tussen de rustgevende bergen en heldere meren, woonde Markus, een bescheiden horlogemaker uit Zürich. Op een gewone herfstdag in 2018 kocht hij, zoals altijd, zijn EuroMillions-lot zonder veel verwachtingen.

De dag van 2 oktober bracht echter een ongekende verrassing: Markus won CHF 183’897’030! Overweldigd door emoties, besloot hij zijn fortuin te gebruiken om zijn passie voor horlogemaken te transformeren. Hij richtte een stichting op om jonge horlogemakers te ondersteunen en schonk genereus aan lokale goede doelen. Markus’ leven bleef eenvoudig, maar zijn hart was vervuld van vreugde en dankbaarheid.

Een klein dorpje in de Zwitserse Alpen werd op 17 november 2006 opgeschrikt door fantastisch nieuws. Anna, een lokale bibliothecaresse, bekend om haar liefde voor boeken en gemeenschapsgevoel, won de enorme EuroMillions jackpot van CHF 288’000’000. In plaats van een extravagant leven te leiden, koos Anna ervoor om haar gemeenschap te transformeren. Ze financierde de bouw van een nieuwe bibliotheek, zette een beursprogramma op voor lokale studenten, en creëerde een gemeenschapscentrum.