De bezienswardigheden van Zwitserland

Zwitserland is veel meer dan horloges, zakmessen, koebellen en chocolade. Het is een land met historisch belangrijke steden, schattige dorpjes en veel natuurlijke landschappen. In de winter is skiën uitstekend – en in de zomer is wandelen door weiden, bergtoppen en watervallen aangenaam.

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat te doen tijdens uw vakantie in Zwitserland vanwege het brede scala aan beschikbare ervaringen en bezienswaardigheden.

Top 3 bezienswardigheden in het mooie Zwitserland

Zermatt, Switzerland. Gornergrat tourist train with Matterhorn mountain in the background. Valais region.

Genève

Genève is een stad met een rijke geschiedenis. Het staat vol met historische bezienswaardigheden, zoals de Jet d’Eau-fontein en de oude Promenade du Lac. Ook zijn er verschillende pleinen waar mensen kunnen wandelen tussen middeleeuwse gebouwen met prachtige gevels. Bovendien is er een VN-hoofdkwartier in Genève dat bezoekers kunnen zien. Genève is een prachtige plek voor natuurliefhebbers dankzij het Meer van Genève en de nabijheid van de Mont Blanc. De prachtige omgeving maakt het gemakkelijk om bezig te blijven, en stadsbezoekers kunnen boottochten of wandelingen maken.

Grossmünster-kerk

De Grossmünster-kerk wordt erkend als een van de beroemdste bezienswaardigheden in Zürich. De twee identieke torens en bloedrode torenspits vallen op tussen de gebouwen van de stad. Het opvallende uiterlijk van de kerk is echter niet de reden waarom ze boven de graven van de patroonheiligen van Zürich werd gebouwd. In plaats daarvan werd er gebouwd zodat pelgrims boven hun rustplaats konden bidden. Volgens de legende werden de patroonheiligen Felix en Regula in 286 na Christus vervolgd vanwege hun christelijk geloof. BC. Ze dachten dat ze veilig waren in Zürich, maar werden kort na aankomst onthoofd. Na hun executie kropen de patroonheiligen 40 treden naar voren en zakten in elkaar op de plek waar ze begraven wilden worden. In het jaar 1080 viel het paard van Karel de Grote op deze plek neer terwijl hij aan het jagen was. Deze gebeurtenis maakte zoveel indruk op hem dat hij besloot op de plek een kerk te bouwen. Dit bracht Karel de Grote op het idee om de Grossmünsterkerk te stichten.

Legendarisch pittoreske kasteel van Chillon.

In het centrum van het Meer van Genève kijkt het kasteel van Chillon uit de 13e eeuw uit over het meer. Dit kasteel heeft vele veldslagen en oorlogen doorstaan, waardoor het een van de beroemdste bezienswaardigheden van Zwitserland is. Door de rotsformaties aan de ene kant en het Meer van Genève aan de andere kant hebben aanvallers weinig kans om het kasteel te bereiken. In 1050 maakten de Romeinen gebruik van de strategische ligging van het gebied om de Grote Sint-Bernhardpas aan te leggen. Deze route die Noord- en Zuid-Europa met elkaar verbindt, bleef in de 14e eeuw het enige middel voor transatlantische communicatie.

De donkerbruine daken van het Meer van Genève dragen bij aan de sprookjesachtige uitstraling van het kasteel. De afbeelding bevat ook een werkend sprookje: het kasteel van Prins Erik De Kleine Zeemeermin is geïnspireerd op het kasteel van Chillon. Hierdoor liet de Walt Disney studio zich vaak inspireren door kastelen die zich op mysterieuze en romantische plekken bevonden.